Choose language

Market

Belgique / België | Français / Nederlands

Danmark | Dansk

Deutschland | Deutsch

España | Español

France | Français

Italia | Italiano

Nederland | Nederlands

Norge | Norsk

Polska | Polski

Sverige | Svenska

Türkiye | Türkçe

United Kingdom | English

Unicarrierseurope.com English

Nieuw stabiliseringssysteem voor snellere pallethandling

Written by UniCarriers Netherlands B.V., 5-mrt-2019 11:22:53

UniCarriers heeft de U-TERGO® reachtrucks uitgevoerd met Mast Tilt Control (MTC). Deze nieuwe functie stabiliseert de mast en wordt standaard geleverd op alle modellen met een hoge hefhoogte voorzien van mastneiging. Voor de reachtrucks met een lage hefhoogte is MTC optioneel leverbaar, deze functie kan eveneens op bestaande reachtrucks worden gemonteerd. Mast Tilt Control zorgt ervoor dat de mast 80 procent sneller wordt gestabiliseerd, zo kan er met de U-TERGO® veel tijd gewonnen worden bij de in- en uitslag van goederen; doorlooptijden worden verkort en het gebruiksgemak wordt vergroot.

Lees meer

TX3 genomineerd voor de IFOY award

Written by UniCarriers Netherlands B.V., 18-jan-2019 11:36:00

Opnieuw is één van onze trucks genomineerd voor de International Forklift Truck of the Year award.  Deze keer presenteren we vol trots de nieuwe TX3 in de HEFTRUCK categorie. 

De TX serie wordt gekenmerkt door de 3E’s  -  Energiezuinig, Efficiënt en Ergonomie. Dit maakt deze truck serie tot één van de meest economische elektrische heftrucks op de markt.  De trucks zijn standaard voorzien van een uitgebreid pakket aan veiligheids- en ergonomische functies.

Lees meer

Veilig transport voor hoogwaardig elektronische apparatuur

Written by UniCarriers Netherlands B.V., 10-jan-2019 11:03:00

Logistiek dienstverlener NEX Logistics, een dochteronderneming van het Japanse Nippon Express, heeft voor het magazijn Bedburg/Erft (Duitsland) 37 nieuwe UniCarriers intern transport trucks in gebruik genomen. Vanuit deze locatie verzorgt NEX Logistics, voor één van haar klanten, de leveringen van elektronica in de gehele EMEA-regio. Naast het intern transport heeft UniCarriers ook de bijbehorende batterij wisselsystemen geleverd. Met deze oplossing worden de zware batterijen van de reachtrucks in slechts één minuut automatisch gewisseld. 

NEX Logistics exploiteert in Bedburg het Europese Distributie Centrum voor een fabrikant van consumentenelektronica en kantoorapparatuur. Sinds de start van dit EDC in 2009 werkt de logistieke dienstverlener al samen met UniCarriers, in totaal zijn er nu ongeveer 50 intern transport trucks in gebruik. Met de nieuwe order voor 37 machines geeft NEX Logistics opnieuw het vertrouwen aan UniCarriers als logistieke partner.

Lees meer

Jonas Tornerefelt wordt nieuwe Executive Vice President Sales & Marketing, UniCarriers Europe

Written by UniCarriers Netherlands B.V., 13-nov-2018 16:29:09

jonas-Tornerefelt2

UniCarriers Europe AB, een dochteronderneming van Mitsubishi Logisnext, benoemt de Zweed Jonas Tornerefelt tot Executive Vice President (EVP) Sales & Marketing. Hij volgt Bengt Kristiansson op, die met pensioen gaat. Jonas Tornerefelt zal op 1 januari 2019 de operationele activiteiten volledig overnemen. Bengt Kristiansson blijft bij UniCarriers Europe als strategisch adviseur van President Masashi Takamatsu. 

Lees meer

Masashi Takamatsu nieuwe President UniCarriers Europe

Written by UniCarriers Netherlands B.V., 31-mei-2018 13:05:00

Bij UniCarriers Europe, gevestigd in het Zweedse Mölnlycke, heeft een bestuurswisseling plaatsgevonden; Masashi Takamatsu is per 1 mei 2018 aangesteld als nieuwe President. Zijn focus  ligt op het versterken van de merken UniCarriers en TCM op de Europese markt en de merken te ontwikkelen onder de vleugels van de nieuwe UniCarriers eigenaar Mitsubishi Logisnext. Masashi Takamatsu neemt de functie over van Nobuo Yo, die terugkeert naar Japan en binnen het concern de functie als  hoofd  Overseas Sales Division gaat vervullen.

Lees meer

Red Dot Design Award voor de UniCarriers TX3 heftruck

Written by UniCarriers Netherlands B.V., 12-apr-2018 13:29:00

De nieuwe UniCarriers TX3 heftruck weet qua ontwerp te overtuigen: dit wordt nu bevestigd door de 40-koppige jury van de Red Dot Award. Het internationaal erkende kwaliteitskeurmerk wordt aan de heftruck toegekend in de categorie ‘Product Design’. Het jury-oordeel baseert zich op een uitgebreid beoordelingsproces waarbij de TX3 vooral scoort met het ProVision-concept, dat een optimaal zicht rondom geeft. De officiële uitreiking van de prijs vindt op 9 juli plaats tijdens het Red Dot Gala in het Duitse Essen.

Lees meer

Ergologic-joystick besturing voor de UniCarriers heftrucks

Written by UniCarriers Netherlands B.V., 11-apr-2018 13:43:00

UniCarriers biedt een nieuwe ergonomische besturingsfunctie voor de heftruckrange. Vanaf mei is, als eerste, de TX serie leverbaar met de beproefde Ergologic-joystick. Hiermee wordt de keuze uit de bestaande besturingsmogelijkheden – vingertip, kruishendel en mechanische hendels – uitgebreid met een vierde alternatief. De Ergologic-joystick is ontworpen volgens de hoogst ergonomische norm en is in de nabije toekomst optioneel leverbaar op de complete heftruckrange. Met de Ergologic kunnen alle hydraulische functies met minimale krachtinspanning worden uitgevoerd. UniCarriers verbetert hiermee de ergonomie van de heftrucks.

Lees meer

Nieuwe inzichten-Test UniCarriers TX3-18L

Written by UniCarriers Netherlands B.V., 23-feb-2018 13:58:00

Tekst en foto’s uit het rapport door Andersom Testing.

Met de TX3-18L brengt UniCarriers een waardige opvolger voor de TX3-18 die we in 2013 hebben getest. De nieuwkomer is verfijnder, zuiniger en biedt enkele unieke aspecten die best wel eens maatgevend kunnen worden binnen de intern transportindustrie.

Met een indrukwekkende serie van 10 nieuwe modellen brengt UniCarriers de TX-lijn op de markt. De TX3-range omvat driewielers van 1.3 tot en met 2 ton hefvermogen, terwijl de TX4-lijn vierwiel trucks biedt van 1.6, 1.8 en 2 ton. Evenals hun voorgangers onder de naam Nissan, worden de trucks in het Spaanse Pamplona geproduceerd. De TX3-lijn is leverbaar in drie chassislengtes, de TX4 is verkrijgbaar in twee lengtematen. De TX3-18L die we testen is een lange uitvoering en biedt plaats aan een 48vV/750 Ah batterij in plaats van de 625 Ah van de standaard chassismaat.  

Lees meer

UniCarriers breidt TERGO-productfamilie uit met de UHD 160

Written by UniCarriers Netherlands B.V., 6-sep-2017 14:39:00

De ergonomische UniCarriers TERGO® reachtruck-serie is uitgebreid; de TERGO UHD 160 met een draagvermogen van 1600 kg en een maximale hefhoogte van 10,8 m vult de productfamilie aan. Hiermee richt UniCarriers zich vooral op toepassingen in de logistiek en industrie, waar een hoge omslagsnelheid en hoge stapelhoogtes moeten worden gehaald. De talrijke veiligheidsfeatures van de UHD 160 zorgen hierbij voor maximale stabiliteit van zowel de truck als de mast.

Lees meer

UniCarriers TX- elektrische heftruckserie komt met 10 nieuwe modellen

Written by UniCarriers Netherlands B.V., 25-apr-2017 15:35:00

UniCarriers heeft haar befaamde 3- en 4- wiel elektrische heftruckserie compleet vernieuwd: vanaf mei 2017 zijn er in totaal tien nieuwe TX-modellen leverbaar in de capaciteiten van 1,25 tot en met 2 ton. Karakteristiek voor deze nieuwe modellen is dat de heftrucks zeer energie-efficiënt zijn. Met een verbruik van 4,2 kWh/h is de TX de energiezuinigste elektrische heftruck in de markt op dit moment. De serie is eveneens voorzien van een uitgebreid pakket aan features op het gebied van veiligheid en ergonomie.

Met de TX-modellen biedt UniCarriers een multifunctionele serie elektrische heftrucks voor zowel binnen als buiten gebruik. De hernieuwde productserie omvat zeven modellen in de 3 wiel (TX3) lijn en drie modellen in de 4-wiel (TX4) serie. Afhankelijk van de inzet is de TX4 in twee en de TX3 in drie verschillende chassislengtes leverbaar, op alle modellen is de maximale hefhoogte 7000 mm. De TX3 heeft een rijsnelheid van 16 km/h en de TX 4 van respectievelijk 17 km/h.

Lees meer

Meest populaire artikelen