Choose language

Market

Belgique / België | Français / Nederlands

Danmark | Dansk

Deutschland | Deutsch

España | Español

France | Français

Italia | Italiano

Nederland | Nederlands

Norge | Norsk

Polska | Polski

Sverige | Svenska

Türkiye | Türkçe

United Kingdom | English

Unicarrierseurope.com English

Ergologic-joystick besturing voor de UniCarriers heftrucks

Geschreven door UniCarriers Netherlands B.V., 11-apr-2018 13:43:00

UniCarriers PM Joystick TX_Ergologic

UniCarriers biedt een nieuwe ergonomische besturingsfunctie voor de heftruckrange. Vanaf mei is, als eerste, de TX serie leverbaar met de beproefde Ergologic-joystick. Hiermee wordt de keuze uit de bestaande besturingsmogelijkheden – vingertip, kruishendel en mechanische hendels – uitgebreid met een vierde alternatief. De Ergologic-joystick is ontworpen volgens de hoogst ergonomische norm en is in de nabije toekomst optioneel leverbaar op de complete heftruckrange. Met de Ergologic kunnen alle hydraulische functies met minimale krachtinspanning worden uitgevoerd. UniCarriers verbetert hiermee de ergonomie van de heftrucks.

De joystick is al standaard op de efficiënte UniCarriers TERGO®-reachtrucks. De ergonomische herziening van de heftruckrange maakt dat de Ergologic-joystick successievelijk ook in dit productsegment wordt geïntroduceerd. UniCarriers biedt heftruckchauffeurs hiermee dezelfde ergonomische standaard als de TERGO®-reachtrucks gebruikers. Heftruck- en reachtruckchauffeurs zullen gemakkelijker elkaars truck kunnen bedienen wanneer uitgevoerd met de Ergologic. De multifunctionele joystick is een comfortabele controle unit met alle functies van de klassieke bedieningshendels als heffen, dalen, sideshift functie en het mastkantelen. Naar wens zijn aanvullende functies beschikbaar als het met één druk op de knop in verticale positie plaatsen van de mast. De bewegingen van de Ergologic weerspiegelt de daadwerkelijk beweging van de heftruck; de bediening is hiermee zeer intuïtief en logisch.

Betere prestaties dankzij een betere ergonomie

De Ergologic is ontworpen aan de hand van wetenschappelijke inzichten over een ergonomische houding. Uitgangspunt is de neutrale lichaamshouding van de mens wanneer het gewichtloos is. De NASA heeft hier onderzoek naar gedaan en publicaties over uitgegeven. De Ergologic-joystick zorgt voor een neutrale lichaamshouding tijdens het werken, waarbij de arm, hand en vingers in een ontspannen positie worden gehouden. Alle hendels en schakelaars worden met een minimale beweging van de vingers bediend waardoor gewrichten, spieren en pezen worden ontzien. Gebruikers kunnen repeterende bewegingen gedurende lange tijd uitvoeren zonder vermoeid te raken. De frequente bewegingen, als het bedienen van de heffunctie via hendels, worden door sterke spiergroepen uitgevoerd. Aangezien de Ergologic de belangrijkste besturingselementen in één bedieningseenheid centraliseert, wordt de kans op RSI duidelijk verlaagd en is het zeer eenvoudig om meerdere hydraulische functies tegelijkertijd uit te voeren. Hierdoor bespaart men tijd en verhoogt de efficiëntie.

Onderwerpen: UniCarriers ergologic joystick

UniCarriers Netherlands B.V.


Meest populaire artikelen