Choose language

Market

Belgique / België | Français / Nederlands

Danmark | Dansk

Deutschland | Deutsch

España | Español

France | Français

Italia | Italiano

Nederland | Nederlands

Norge | Norsk

Polska | Polski

Sverige | Svenska

Türkiye | Türkçe

United Kingdom | English

Unicarrierseurope.com English

Veilig transport voor hoogwaardig elektronische apparatuur

Geschreven door UniCarriers Netherlands B.V., 10-jan-2019 11:03:00

EPH uitgesnedenLogistiek dienstverlener NEX Logistics, een dochteronderneming van het Japanse Nippon Express, heeft voor het magazijn Bedburg/Erft (Duitsland) 37 nieuwe UniCarriers intern transport trucks in gebruik genomen. Vanuit deze locatie verzorgt NEX Logistics, voor één van haar klanten, de leveringen van elektronica in de gehele EMEA-regio. Naast het intern transport heeft UniCarriers ook de bijbehorende batterij wisselsystemen geleverd. Met deze oplossing worden de zware batterijen van de reachtrucks in slechts één minuut automatisch gewisseld. 

NEX Logistics exploiteert in Bedburg het Europese Distributie Centrum voor een fabrikant van consumentenelektronica en kantoorapparatuur. Sinds de start van dit EDC in 2009 werkt de logistieke dienstverlener al samen met UniCarriers, in totaal zijn er nu ongeveer 50 intern transport trucks in gebruik. Met de nieuwe order voor 37 machines geeft NEX Logistics opnieuw het vertrouwen aan UniCarriers als logistieke partner.

De levering omvat zeven UHD reachtrucks, 15 PPL lage orderpickers, 13 PMR pallettrucks en twee EPH hoge orderpickers. De trucks worden ingezet voor de handling van hoogwaardig elektronische apparatuur. Deze apparatuur wordt in bulk geleverd en na het palletiseren worden deze door de pallettrucks naar het hoogbouwmagazijn vervoerd. De ergonomische reachtrucks voorzien van een geïntegreerd camerasysteem zijn verantwoordelijk voor de opslag tot wel 12,5 m hoog. Ook is het de taak van de reachtrucks om de pallets op order verzamelhoogte te plaatsen zodat de UHD uitgesneden PPL orderpickers de goederen gemakkelijk kunnen verzamelen voor verzending. De twee hoge orderverzameltrucks worden uitsluitend ingezet voor de permanente voorraadinventarisatie – een belangrijke taak in een 65.000 m2 groot magazijn bestaande uit verschillende hallen.

Automatische batterijwissel in één minuut

Naast het UniCarriers fleet management systeem, heeft de logistieke dienstverlener het magazijn voorzien van batterijwisselstations. De zogenaamde Battsman wordt gebruikt voor de lage orderpickers en pallettrucks. Deze transporteert de lege batterij naar het laadstation en haalt daar de volle accu op. De reachtruck batterijen met een gewicht tot 800 kg, worden binnen een minuut volledig automatisch vervangen door het Fast-Track-Power-Plus systeem. Beide wisselsystemen zijn door UniCarriers ontwikkeld en zorgen ervoor dat de chauffeurs veilig en ergonomisch de batterijen kunnen wisselen, bovendien leveren de systemen tijdswinst.

Onderwerpen: automatisch batterij wisselen NEX Logistics

UniCarriers Netherlands B.V.


Meest populaire artikelen